Bilgilendirme Ay Ay Bebek Beslenme


0-3 Ay Bebek Beslenme 


Mobirise

0-3 Ay Bebek Beslenme

1-2-3 Ay Bebek Beslenmesi
Yeni doğan bebek için en ideal beslenme anne sütüdür. Bu nedenle 4-6 ay süre ile bebeğe sadece anne sütü veriniz. Doğumdan hemen sonra emzirmeye başlayan annenin önceleri az miktarda gelen sütü, bebeğin emme uyarısı ile kısa sürede artacaktır. Kendinizi rahat bırakarak sadece bebeğinizle bütünleşerek emzirin.

Doğumdan hemen sonra anne memesinden gelen süt normal anne sütünden farklıdır. Emzirmenin başladığı ilk günlerde göğüsten kolostrum denilen sarımsı bir sıvı gelir. Bağışıklık sağlayan maddeler açısından çok zengin olan bu sıvı bebeğinizi çeşitli bulaşıcı hastalıklardan korur.

Ayrıca hafif bir ishal etkisi yaparak bebeğin barsaklarından boşalmasına ve sütü sindirmeye hazır duruma gelmesine yardımcı olur.

İlk birkaç gün bebeğiniz beslenmek için kolostrum dışında hiçbir şeye gereksinim duymaz. Zamanla bu sarımsı sıvının yerini olgunlaşmış süt olarak bilinen beyaz süt alır.

Anne Sütünün Faydaları
Anne sütü her zaman temizdir, mikropsuzdur.
Anne sütü daima hazırdır, ekonomiktir.
Anne sütü bebekle anne arasında sevgi bağı kurulmasını sağlar.
Anne sütü en doğal ve en taze besindir.
Anne sütünün sindirimi kolaydır.
Anne sütünün alerjik özelliği yoktur.
Bebeği hastalıklara karşı koruyucu bağışıklık maddeleri içerir(ishal, orta kulak enfeksiyonu vb.).
Annede meme kanseri görülme riskini azaltır.
Bebeklerde D Vitamini Desteği
Bebek için en ideal besin anne sütüdür,ancak anne sütü alan bebekler e doğumdan kısa süre sonra D vitamini desteği vermek gerekmektedir.Her ne kadar mama alan bebekler mamadan Vitamin D desteği alsada çalışmalar bunun yeterli olamayabileceğini göstermektedir.Sonuç olarak eğer bebek günde 1 litreden daha az mama tüketiyorsa onlarada D Vitamini desteği verilmelidir .Günlük ihtiyaç 400 IU dur.

Anne Sütünün Toplanıp Depolanması
Ellerinizi sabun ve su ile iyice yıkayınız.
Sağma cihazları sıcak sabunlu suda iyice yıkanmalı, durulanmalı ve açık havada kurutulmalıdır. Bulaşık makinesinde yıkamakta yeterli olacaktır.
Sütü depolamak için özel olarak üretilmiş saklama kapları kullanınız.
Eğer sağılmış sütü 24 saat içinde kullanacaksanız dondurmayınız.
Dondurulmuş süt deep freez de 3-6 ay özelliğini korur,ancak unutmayınızki depolama anne sütündeki yağların parçalanmasına neden olabilir ,bu nedenle her nekadar 3-6 ay diyorsakta siz mümkünse 3 ay saklamayı tercih ediniz.
Depolama kapları üzerine tarih ve saat koymayı unutmayınız.
Donmuş süt üzerine yeni sağdığınız sütü eklemeyiniz
Donmuş sütü buzdolabında veya ılık su dolu bir kap için de bekleterek çözebilirsiniz.
Çözmek için mikrodalga fırın kullanmayınız ,mikrodalga eşit ısıtma yapmaz ve bazı partiküller az ısınırken bazısı çok aşırı ısınıp yanıklara neden olabilir,ayrıca önemli protein ve vitaminlerin ölmesine yol açabilir.
Buzdolabında çözülmüş süt 24 saat içinde kullanılmalıdır.
Çözülmüş sütü tekrar dondurmayınız.
Çözdükten sonra bebek sütün tamamını bitirmez ise daha sonra beslemek için saklamayınız,atınız.


Emizkli Loğusa Beslenmesi
ski vücut ağırlığına dönmek için acele edilmemeli(6 ay veya daha fazla sürebilir).
Unlu, şekerli ve yağlı besinleri aşırı tüketmemek gerekir.
Süt, yoğurt ve peynir gibi kalsiyum kaynakları düzenli tüketilmelidir.
Her gün bir adet yumurta ve bir porsiyon etli sebze veya kuru baklagil tüketilmelidir.
Kuru baklagiller C vitamininden zengin (portakal, mandalina, domates, yeşil biber, maydanoz, taze soğan gibi) besinlerle tüketilmelidir.
Vitaminden zengin olan sebze ve meyveler her öğün tüketilmelidir.
Salam sucuk sosis gibi katkı maddesi içeren hazır besinler tüketilmemelidir.
D vitamini besinlerde bulunmadığı için emzikli anne güneşlenmelidir.
Yemeklerde iyotlu tuz kullanılmalıdır.
Kuru meyveler ve kuruyemişler yüksek enerji, demir ve kalsiyum içerirler. Yeteri miktarda tüketilmelidir.
Gebelik öncesine göre sıvı alımı artırılmalıdır.
Kansızlığa neden olan çay yemekle birlikte içilmemelidir. Çay yerine ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu, rezene gibi bitki çayları tüketilmelidir.
Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran, komposto ve limonata tüketilmelidir.
Şeker boş enerji kaynağı olduğu için pekmez tercih edilmelidir.
Şeker ve meyveler, tarım ürünleri, haşere öldürücü ilaçlar ile mücadele edildiğinden iyice yıkanmalıdır.
Sigara ve alkol kullanılmamalıdır.

İletişim Bilgileri:

Bebek Gelişimi Hakkında Her Türlü Sorularınız İçin bize Ulaşın:
info@sancareminoglu.com
Telefon: 0555 097 0666
Adres:
Söğütözü Mahallesi 2178. Cadde
Söğüt İş Merkezi,
No:4, Kat :5 Daire:10
PK: 06510 Çankaya/Ankara


3-6 Ay Bebek Beslenme


Mobirise

3-6 Ay Bebek Beslenme

3-4-5-6 Ay Bebek Beslenmesi
Katı Gıdalar

Bebeğiniz için ilk 6 ay anne sütü yeterlidir.
İlk 6 ayda normal gelişim için anne sütü yetmiyorsa katı gıda değil, hazır mama veriniz.
Bebeğe mümkün olduğunca kendinizin hazırladığı taze yiyecekleri veriniz.
3-4-5-6 Ay Besinleri
4-6 ayda püre veya rende (vitamin içeriğinin korunması için cam rende kullanınız.)
6-8 ayda ince şekilde kıyarak,
8 aydan sonra daha kalın kıyarak veriniz.
Yemek için asla zorlamayın. Ne kadar yiyeceğine kendisi karar versin. Yediği miktar öğünden öğüne değişebilir, önemli olan gelişiminin ve kilo alımının normal olmasıdır.
Yiyeceklerin ılık olmasına dikkat ediniz. Önce bir miktar tatmanız yararlı olacaktır.
İlk denediğiniz her katı gıdayı mümkünse sabah veya öğlen saatinde veriniz. Aksi takdirde geceniz berbat olabilir.
Bazı bebekler yeni ve alışılmadık bir gıdaya açken tepki verebilir. Bu nedenle önce anne sütü veya mama ile açlığını yatıştırdıktan sonra deneyiniz.
UNUTMAYIN; katı gıda anne sütü yerine değil onu tamamlayıcı olarak verilir. Bu nedenle ek gıdalara sütünüzün az geldiği öğünden başlamayı tercih ediniz. Bir süre sonra çalışmaya başlayacaksınız, evde olmayacağınız saatlerde ek gıdaya başlamayı tercih ediniz. Başlangıçta bebeğiniz, refleks olarak verilen gıdayı dili ile dışarı itebilir. Bu normaldir, ancak bebek zamanla gıdaları ağızda tutmayı öğrenecektir.

Her yeni gıdaya tek olarak başlanmalıdır. Aynı anda birden fazla katı gıda denenmesi alerjik reaksiyonlarda bizi yanlış yönlendirebilir. Her yeni gıda 3-4 gün denendikten sonra başka yeni bir gıdaya geçilebilir.( Kusma, ishal, ciltte döküntü veya gaz olursa bu gıdayı birkaç ay vermeyin.) Ek gıdalara başladığınız ilk birkaç hafta rahat olun. Aldığı ek gıdanın miktarı önemli değildir. Önemli olan yeni tatları, pütürlü gıdayı tanıması, yeni yeme biçimini öğrenmesidir.

Yemek zamanları sizin ve bebeğiniz için eğlence zamanı olmalıdır. Onunla konuşun, şarkı söyleyin, komiklikler yapın.
Yemek sırasında bebeğinizin ilgisi başka tarafa kayarsa (telefon çalması, konuşma sesi vs.) bebek başını size döndürünceye dek bekleyin; dikkatini çekmek için onunla konuşun.
Çoğu bebek 6-9 aylarda fincanı veya bardağı eliyle tutmak ister. Bebek her beslenmede yeterli gıdayı aldıktan sonra bebeğin bardakla egzersiz yapmasına izin verin.
Bebekler yeni gıdaların ilk verilişinde almak istemiyorsa çenesini kilitleyebilir. Bu durumda verilen gıdayı daha küçük parçalara ayırarak tekrar deneyin. Ancak bunu yemeğin sonuna doğru yaparsa doymuş demektir, ısrar etmeyin.

Bebekler bazen hızlı veya çok yerse kusabilir veya çıkarabilir. Bebeğin üzerini temizledikten sonra, hasta görünmüyor ve aç görünüyorsa biraz daha yedirmeyi deneyin.

Eğer bebeğiniz bir gıdayı sürekli reddederse gıdayı tekrar vermek için 2 hafta bekleyin. Bebeklerin her verilen gıdayı alacaklarını düşünmeyin, onların damak zevkine saygı duyun. Tahıl, meyve, sebze, et, süt gibi ana yiyecek gruplarından seçerek yediği birkaç çeşitle dengeli beslenebilir.

Yemek aralarında atıştırmaya fazla izin vermeyin, minimumda tutun. Su veya meyve suyu verebilirsiniz, ancak aşırıya kaçmayın.
Beslerken bebek ağlar ve yüzünü sizden kaçırırsa, sizde 10-15 saniye kadar başınızı çevirin, sonra tekrar vermeyi deneyin.
Yemeğin sonuna doğru huysuzluk yapmaya başlar ve yemekle oynarsa doymuş demektir, ısrar etmeyin.
Yemek zamanını kavgaya ve çatışmaya dönüştürmeyin. Bunlar için yemek zamanını seçmeyin; nasıl olsa kavga için ilerde bol vaktiniz olacak.

İletişim Bilgileri:

Bebek Gelişimi Hakkında Her Türlü Sorularınız İçin bize Ulaşın:
info@sancareminoglu.com
Telefon: 0555 097 0666
Adres:
Söğütözü Mahallesi 2178. Cadde
Söğüt İş Merkezi,
No:4, Kat :5 Daire:10
PK: 06510 Çankaya/Ankara


6-9 Ay Bebek Beslenme


Mobirise

6-9 Ay Bebek Beslenme

6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir. Hazırlanan yiyecekler tuzlu ve baharatlı olmamalı iyice ezilmelidir. (mümkünse rondo vb. araçlar kullanılmamalıdır.).

Kahvaltı Hazırlama: Yumurta kaynatılır(tam pişmiş). Yumurta sarısının 1/8 kadarıyla başlanır. Zamanla miktarı arttırılır. İçin bir tatlı kaşığı kadar akşamdan tuzu alınmış beyaz peynir ilave edilir. Peynirinde miktarı zamanla arttırılmalıdır.

Bir kibrit kutusu büyüklüğüne kadar çıkılabilir. 2-3 tane bebe bisküvisi konulur. Biberon maması veya taze meyve suyu veya meyve püresi ile ıslatılarak ezilir. (1 yaşına dek yumurta beyazı,bal ve inek sütü kullanmayınız).

6-7-8-9 Beslenmesinde Çorbalar
Yayla Çorbası:

¾ su bardağı yoğurt, ½ su bardağı su, 1 yemek kaşığı pirinç, 1 çay kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı un, pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir ve yağ eklenir.

Tarhana Çorbası:

1 su bardağı su, ½ yamak kaşığı tarhana, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tarhana soğuk ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. (Tarhana acısız olmalıdır).

Sebze Çorbası:

1 küçük patates, ¼ kabak, ¼ havuç, 2-3 yaprak ıspanak (8. aydan sonra konulmalıdır). 1 çay kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı su.

Sebzeler yıkanır. Kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya atılır. Su sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir. Yağ eklenir.

Mercimek Çorbası:

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı sıvıyağ, mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya eklenir. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.

ÖRNEK MENÜ

Kalkınca: Anne sütü veya biberon maması,
Sabah: Kahvaltı(yumurta sarısı, beyaz peynir, bebe bisküvisi),
Ara: Anne sütü veya biberon maması,
Öğle Çorba, ekmek içi, yoğurt,
Ara: Meyve püre,
Akşam: Kaşık maması,
Yatarken Anne sütü veya biberon maması.
7. ve 8. Ay Bebek Beslenmesi
Bu aydan sonra etler (dana , hindi, tavuk) ve sebze püreleri verilebilir. 7. aydan sonra anne sütü ile beraber çocuğun besin gereksinimlerini karşılamak için ek gıdalar yeterli miktarda alınmalıdır. Sebze pürelerine etler de katılarak verilebilir. 8. aydan sonra meyvelerden portakal ve mandalina, sebzelerden domates ve ıspanak verilebilir.

Etleri Hazırlama: Yağsız dana eti kıyma şeklinde çorbalara ve sebze pürelerine ilave edilerek başlanabilir. Tavuk ve hindi eti önce haşlanır. Daha sonra küçük parçalara ayrılarak yiyeceklerine ilave edilebilir.

8. aydan sonra yağsız dana etinden iki veya üç kez çekilmiş kıyma ile yapılan baharatsı, tuzsuz ve soğansız köfte verilebilir.

Sebze Püre Hazırlama: Sebzeler (kabak, havuç, patates, enginar, yeşil fasulye, bezelye) iyice yıkanır. (domates ve ıspanak 8. aydan sonra kullanılmalıdır.) kabukları soyulur.2 su bardağı su, 1 orta boy havuç, 1 küçük boy patates, 1 küçük boy kabak ile başlanır. (bebek bunları alınca azar azar diğer mevsim sebzelerinden ezilerek püre kıvamına getirilir. Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytin yağı eklenir. Gerekirse et de eklenebilir.

ÖRNEK MENÜ

Kalkınca: Anne sütü veya biberon maması,
Sabah: Kahvaltı (istenirse pekmez de eklenebilir),
Ara: Meyve püre,
Öğle Kıymalı çorba, ekmek içi, yoğurt,
Ara: Meyve püre,
Akşam: Etli sebze püre, ekmek içi, yoğurt,
Yatarken Anne sütü veya biberon maması.


9-12 Ay Beslenme 


Mobirise

9-12 Ay Beslenme

9-10-11-12 Ay Bebek Beslenmesi
9, 10, 11, 12 Aylik bebekler icin beslenme icin pilav, makarna, kıymalı etli sebze yemekleri, kıymalı dolmalar, kaşıkla ezilerek çocuğa yedirilebilir. Hazırlanan yiyeceklerin tuzsuz ve baharatsız olması gerekir.

Beslenmede, Balık alerjen bir besin olduğundan 9. aydan sonra denenmelidir. Balık, kızartma yapılmamalı, fırında veya ızgara olarak verilmelidir. Bebek bu aydan itibaren pütürlü yemeğe alıştırılmalıdır. Rondo ve blender kullanılmamalıdır. Ayrıca yiyecekler çok küçük parçalar halinde, oturur pozisyonda ve gözünüzün önünde eline verilerek yemesi sağlanabilir.

Kuru baklagil yemekleri de bu aydan itibaren verilebilir.( kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, barbunya vb.).

10-11-12 Ay Örnek Besin Tablosu

10. aydan itibaren 10 günde bir koyun, kuzu veya dana ciğeri verilebilir. Beyin vermenin bir anlamı ve yararı yoktur. Karaciğer hazırlama: karaciğer zarları soyulduktan sonra az suda pişirilip rendelenir ve bebeğin yiyeceklerine ilave edilir. Tek başına da verilebilir.

ÖRNEK MENÜ

Kahvaltı

Tuzsuz beyaz peynir,
Yumurta ( 12.aydan itibaren beyazı verilebilir),
Zeytin,
Ekmek veya bebe bisküvisi,
Meyve püre veya biberon maması.
Öğle

Kıymalı, etli veya tavuklu sebze yemeği,
Çorba,
Yoğurt,
Ekmek.
Ara: Meyve püresi veya meyve suyu veya kaşık maması.

Akşam

Etli bir yemek(dolma veya kuru baklagil veya etler),
Pilav veya makarna,
Yoğurt,
Ekmek.
Gece: Anne sütü veya biberon maması(bardakla).

İletişim Bilgileri:

Her Türlü Sorularınız İçin bize Ulaşın:
info@sancareminoglu.com
Telefon: 0555 097 0666
Adres:
Söğütözü Mahallesi 2178. Cadde
Söğüt İş Merkezi,
No:4, Kat :5 Daire:10
PK: 06510 Çankaya/Ankara


1-2 Yaş Beslenme 


Mobirise

1-2 Yaş Beslenme

Bebekler oturmaya başladıktan sonra aileyle beraber sofraya oturtulmalı ve kemirmesi için eline ayına uygun olarak ekmek, avokado, muz, humus, zeytinyağlı sebzeler gibi yumuşak sofra yemekleri verilmelidir.

Alerji riski taşımayan bebeklere sofradan pek çok farklı çeşit yedirilebilir. Dokuzuncu aydan itibaren bebekler çok hareketlenirler ve beslenmeye olan ilgileri azalır. Onuncu aydan itibaren aşırı tuzlu ve yağlı olmayan çoğu yemek yedirilebilir. Baklagiller bir yaş civarında başlanabilir. Bebekler bir yaşından itibaren erişkinlerin yiyebileceği her çeşit besini sindirmeye başlarlar.

Bebeklerin beslenme düzenleri ailenin beslenme düzeyine göre ayarlanmalıdır. Üç ana öğün, yeterli gelmiyorsa 1 ara öğün yeterlidir. Ara öğünden anlaşılan küçük bir dilim meyve, bir parça peynir ya da atıştırmalık yoğurt olabilir. Bir yaşından itibaren çocuğun her gün süt veya devam sütü içmesi şart değildir.

Ancak anne sütü varsa çocuk kendisi bırakana kadar devam edilmesi yararlıdır. Patates püresine ya da çorbalara ilave edilen süt yeterlidir. Süt içirmek yerine peynir, yoğurt, kefir gibi süt ürünleri tercih edilmelidir.

Bebek Beslenmesinde Biberon Kullanımı Ne Zaman ve Nasıl Bıraktırılır?
Çocuğun tadını bilmediği şeyi özlemeyeceği ve canının da çekmeyeceğini hatırlayarak zararlı atıştırmalıkları vermeyin, tattırmayın. Bu kural çikolata, şeker, kızartmalar için özellikle geçerlidir. Birinci yaştan itibaren beslenme için biberon yerine içme kabı, bardak ve kaşık kullanması önerilir. Biberon kullanımı yalnız su ile sınırlandırılmalıdır. Evin içinde biberonla dolaşmasına izin vermeyin. Elinde biberonla dolaşmaya izin verilen bebekler biberonu 2-3 yaşına kadar bırakamazlar. Biberon bağımlılığı diş çürüklerine ve diğer besinlere karşı ilgisizliğe, iştahsızlığa yol açabilir. Biberonu bıraktırmanın en kolay yolu biberonun yalnızca beslenme sandalyesi ve kucakta iken verilmesi ile olur. Yatmadan önce bebeğe içinde yalnızca su olan biberon verilebilir.

1 – 2 Yaş Bebeklerde Öğünler ve Öğün Sıklıkları Nasıl Olmalıdır?
Bir yaşından itibaren büyüme hızı çok yavaşlar. Bir yaşından iki yaşına kadar senede en fazla 1-2 kg alırlar. Artık daha yavaş büyüdükleri için yedikleri miktar ve öğün sayısı da belirgin azalır. Bu aylarda yemek yeme alışkanlıkları da sıkça değişir. Yiyecekler konusunda daha seçici olmaya başlarlar. Genelde gün içerisinde sınırlı yiyeceklerden oluşan tek bir büyük öğün yerler. Sınırlı yedikleri yiyeceklerden sıkılıp bunların yerine yeni sınırlı yiyecekler seçebilirler.

15 ay civarındaki çocuklarda iki tip yeme alışkanlığı gözlenir; her muntazam üç öğün yerine tek büyük bir öğün yiyenler veya bir gün iştahlı olup iki-üç gün çok az yiyenler. Bu son derece normaldir. Çok az yiyen çocuklara öğünler arasında sağlıklı besinler verilebilir. Ancak diğer öğüne kadar beklerse acıkacağından yeme olasılığı artar. On beşinci aydan itibaren her öğün kaşık, çatal, bardak kullanması teşvik edilmelidir. 18 aylık olunca iştahı iyice azalabilir, daha da seçici olabilir. Yeterli beslenip beslenemediğini boy ve kiloda aynı büyüme eğrisinde kalması ile takip edilir. Yeterli büyüyorsa size göre hiçbir şey yemese bile rahatlayın. Açlıktan hiçbir çocuğun ölmeyeceği ve eninde sonunda acıkınca yiyeceği akıldan çıkarılmamalıdır. Yemiyor diye makarna, börek, bisküvi gibi sağlıksız yiyecekler verilmemelidir.

Çocuğun Doğru Beslenmesi İçin Öneriler
Ebeveynlerin sağlıklı besinler hazırlaması yeterlidir, yiyeceği miktar çocuğa bırakılmalıdır. Çocuğa ne yemek istiyorsun gibi sorular sorulmamalıdır, ayrıca ailenin ne yiyeceği sorumluluğu çocuğa bırakılmamalıdır. Yemeği bitirmesi için zorlanmamalıdır, oyun oynatılmamalıdır. Verdiğiniz yemeği yemezse yiyeceği bir yemek alternatifi bulmak zorunda değilsiniz. Biraz aç kaldığında bir sonraki öğün verilenleri yeni ve farklı olsalar bile yiyecektir. Bir öğün atlaması sağlığını bozmaz, tam tersine seçici olmasını, tek yönlü beslenmesini engeller. Acıkmış olunca genelde en sevmediği şeyleri bile yer.

Bağımsızlığını kazanmaya çalışırken her şeye hayır deme dönemi sofraya da yansır. Çocuklarda beslenme sorunları yaşamamak için yemek tartışma konusu haline getirilmemelidir. Ebeveynlerin görevi çocuklar az yese bile sağlıklı besinler yemelerini ve seçmelerini sağlamaktır. İki yaş bunalımı geçiren ve her şeye itiraz eden çocuğun ne kadar yemek yediği bizi ne kadar sevdiği veya dinlediğiyle ilişkilendirilmemelidir. Tam tersine yedikleri enerji ve besin gereksinimini karşılaması hedeflenmelidir.

Bu yaş grubunda beslenme ya da sofra polisine dönüşmemeye çalışın. Tam tersine keyifle ve huzurla yemek yerseniz çocuğunuz farkında olmaksızın sizden epey şey öğrenerek aynı tarzda beslenmeye başlar. Çocukların ağız tadı, tercihleri ve haliye ruhiyesi bu yaşlarda oldukça değişkendir. Bazen birkaç gün çok iyi yemek yerken sonra günde tek bir kahvaltıya düşebilir. Diğer öğünleri bir yudum yiyerek geçiştirebilirler. Günlük ne yediğinden çok 2 haftada toplam aldığı besin miktarını gözden geçirmek daha doğru olur.

Çocuk Kardiyoloji & Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Konusunda Sizlerin Hizmetindeyiz.

Sosyalleşelim
İletişim & Randevu
Kısa Yollar

Free AI Website Maker